Canlı Destek
Yardımamı İhtiyacınız Var ?
Satış Temsilcileri
Yardımamı İhtiyacınız Var?
Satış Temsilcilerimizden Birini Seçebilirsiniz
Bilge ALKOÇLAR
Müşteri İşleri
Online

BİTKİSEL KARIŞIM

  • BİTKİSEL KARIŞIM

    BİTKİSEL KARIŞIM

    10 March 2021 0 Yorum

    Bitkisel çay çeşitleri oldukça farklıdır. Günümüzde neredeyse tüm bitkilerin çayları yapılabiliyor. Bu çaylar kan şekeri düzenlenmesinden hızlı yağ yakımına ve hatta mide bulantısı kesmeye kadar faydaları sağlayabiliyor. Günümüzde şifalı otların çocuklardan büyüklere kadar tüketilmesi şüphesiz bu bitkilerinin sağladığı faydalardan kaynaklanmaktadır. Ancak bu çaylar gereğinden fazla tüketildiğinde en başta yüksek tansiyon rahatsızlığı olmak üzere bazı rahatsızlıklara da davetiye çıkarabiliyor.

    Uzmanlar günde en fazla 2 ya da 3 bardak bitki çayının insan sağlığı için son derece olumlu etkileri bulunduğunu aktarırken, bu seviyenin üstüne çıkıldığında ciddi sağlık problemleri ile karşılaşma riskinin artacağını belirtiyor.

    Bitkisel çay çeşitlerinin insan sağlığı açısından faydalarına biraz daha derinden değinmek gerekirse, bağışıklık sisteminin bu çaylar sayesinde güçlendiğini söylemek gerekir. Bunun yanında çeşitli kanserlere karşı bitki çaylarının etkili bir savunma oluşturduğu da bilinen faydalar arasında yer alıyor. Kadınların adet dönmelerinin daha sancısız ve duygusal açıdan rahat geçmesini sağlayan bitkisel çay çeşitleri soğuk kış aylarında grip gibi hastalıklara yakalanma riskini de en az seviyeye indiriyor.

    Kimi bitkisel çay türleri hızlı yağ yakımına sebep olduğundan kilo vermek isteyen kişilerin bu çayları tüketmesi çabuk şekilde zayıflamasını sağlayacak ve sağlıklı bir yaşam sürmesine olanak tanıyacaktır. Ayrıca bitki çayları cilt güzelliği açısından da çok önemli bir etkiye sahiptir. Bu çaylar antioksidan yapısı ile vücutta bulunan ödemlerin atılması yardımcı olan ürünlerdir. Sıkı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak açısından önem arz eden bitkisel çaylar iyi kolestrolün yükseltilmesi kötü kolestrolün düşürülmesi için kilit öneme sahiptir. Bunlardan farklı olarak bazı çaylar ağrı kesici ve ödem giderici özelliğe sahiptir ve bu özellikleri ile tüketicilerin de ciddi olumlu etkiler bırakır. 

Tags : Bitki, çayı, kış, zayıfla, ödem, cilt

Yorum Ekleyin