Canlı Destek
Yardımamı İhtiyacınız Var ?
Satış Temsilcileri
Yardımamı İhtiyacınız Var?
Satış Temsilcilerimizden Birini Seçebilirsiniz
Bilge ALKOÇLAR
Müşteri İşleri
Online

DETOKS ÇAYI KULLANIMI

  • DETOKS ÇAYI KULLANIMI

    DETOKS ÇAYI KULLANIMI

    10 March 2021 0 Yorum

    Kimi bitkiler, tohumlar, meyveler ve bu besinlerin içerdikleri etken maddeler sayesi ile tüketildiklerinde vücutta bulunan zararlı maddelerin ter, idrar ya da dışkı yolu ile dışarı atılmasını çok daha kolaylaştırılabilir. Kullanılan bu bitkilerin bazıları, başka türdeki bitki ya da meyveler ile bir araya geldiklerinde çok daha etkili olabilirler.  Bu sebeple bu tür özelliklere sahip olan doğal ürünleri bir arada olacak şekilde demleyerek elde edilen detoks çayı, günde 1 veya 2 fincan olacak şekilde birkaç hafta süresinde veya uzmanlar tarafından önerilen biraz daha uzun süreler dâhilinde kullanıldığında vücudu arındırmaya fazlasıyla yardımcı olur.

    Bedenimizde biriken zararlı etken maddeler, kan dolaşımından sindirim ve solunum sistemine kadar birçok metabolizma işlevini çok ciddi şekilde etkileyebilmektedir. Bu tarz zararlı maddeler sebebiyle sindirim sorunları baş gösteren, metabolizma hızı yavaşladığı için kilo vermekte ciddi şekilde zorlanan, özellikle yaz aylarında da vücudunda fazla su biriktiren ve mevsim geçişlerinde daha farklı sıkıntılar yaşayan kişiler, detoks çayı tüketerek yaşadıkları tüm bu sıkıntılarının mümkün olduğunca hafifletilmesine yardımcı olabilirler.

    Detoks çayları basit şekilde tariflenecek olursa, demlenen şifalı bitkilerin içinde yer alan etken maddelerin kana geçmesi ve sindirim sisteminde aktarılmasıyla etkisini gösterir. Hızlı şekilde zayıflamak, vücutta bulunan fazla ödemden arındırmak, fazla bulunan kan şekerini dengelemek, idrar sıklığı sayısını artırarak böbreklerin doğru şekilde çalışmasına yardımcı olmak, vücutta kendini gösteren akne ve sivilce gibi sorunları gidermek ve hazımsızlık gibi sorunları gidermek için detoks çayı karışımları fazlasıyla etkilidir.

    Ancak detoks çayı 18 yaş altı ve 80 yaş üstü kişiler için genellikle önerilmez. Aynı zamanda hamile kadınların da bu çayı kullanması bazı problemlere neden olabilir. Bağışıklık ve bağırsak hastalıkları gibi sorunları olan kişilerin de bu tür çayları en azından uzman kontrolünde tüketmesi gerekebilir. 

Tags : Detoks, çayı, ödem, şifalı, bitkiler

Yorum Ekleyin