Canlı Destek
Yardımamı İhtiyacınız Var ?
Satış Temsilcileri
Yardımamı İhtiyacınız Var?
Satış Temsilcilerimizden Birini Seçebilirsiniz
Bilge ALKOÇLAR
Müşteri İşleri
Online

DUKAN DİYETİ NEDİR?

  • DUKAN DİYETİ NEDİR?

    DUKAN DİYETİ NEDİR?

    10 March 2021 0 Yorum

    Dukan diyeti sayesinde uzun süreler aç kalmadan kilo vermek mümkündür. Bu sayede kilo verirken sağlıklı kalmak da mümkün olur. Uzun süre aç bıraktıran diyetlerin insan sağlığı üstünde olumsuz etkiler bıraktığı araştırma sonuçları ile kanıtlanmıştır. Dukan diyeti sayesinde kararlı ve normal hızda kilo kaybı yaşamak sağlanmaktadır.

    Dukan diyeti, zayıflamak isteyen kişilerin yaşına, boyuna, kilo alım sürecine ve gerçek ağırlığına bağlı olarak planlanan bir diyettir. Bu diyetin 4 aşaması bulunur.

    Diyet kapsamında yer alan ilk aşama saldırı aşamasıdır. Bu aşamada sınırsız yağsız protein kaynakları tüketilebilir. Bu aşamanın ardından seyir aşaması olarak adlandırılan ikinci aşamaya geçilir. Bu aşama süresinde bir gün yalnızca yağsız protein kaynakları tüketilirken sonraki gün yağsız protein kaynaklarına nişasta içermeyen sebzeler eşlik eder.

    Dukan diyeti dâhilinde üçüncü aşama güçlendirme aşamasıdır. Birinci ve ikinci aşamalarda kaybedilen her 450 gram 5 gün boyunca sürdürülmeye çalışılır. Bu aşamada sınırsız protein kaynakları ve sebzeler yenilir. Ayrıca günde 3 yemek kaşığı yulaf kepeği de tüketilebilir. Bu diyet kapsamında son aşama ise dengeleme aşamasıdır. Bu aşamada güçlendirme aşamasının kurallarına geçerlidir. Ancak kilo kaybının ideal seviyeye ulaştığı seviyelerde bir miktar diyeti gevşetmeye müsaade edilir.

    Dukan diyeti boyunca tüketiminden kaçınılması gereken pek çok yiyecek vardır. Bunlardan en önemlileri,  kalorisi yüksek olan yiyecek ve içeceklerdir. Bu tür besinlerin alınması diyetin başarısız olmasına yol açacak ve zaman kaybı yaşamanıza sebep olacaktır. Diyet boyunca yağsız kümes hayvanı etleri ve balık etinin tüketimi tavsiye edilmekte kırmızı et ise yüksek kalorisi nedeni ile pek tercih edilmemektedir. 

Tags : dukan, diyeti, saglıklı, yasam

Yorum Ekleyin