Canlı Destek
Yardımamı İhtiyacınız Var ?
Satış Temsilcileri
Yardımamı İhtiyacınız Var?
Satış Temsilcilerimizden Birini Seçebilirsiniz
Bilge ALKOÇLAR
Müşteri İşleri
Online

İÇECEKLERİN KALORİLERİ

  • İÇECEKLERİN KALORİLERİ

    İÇECEKLERİN KALORİLERİ

    08 March 2021 0 Yorum

    İçeceklerin kalorileri tüm kutu ya da ambalajlı ürünler için üstünde yazılı şekildedir. Uzun bir zamandır böyle üretilen ürünler. İnsanların çok daha kolay kalori hesabı yapmasına yardımcı olur. Ancak bazı kutusuz ya da ambalajsız ürünler bulunur ki bunlar da insanların kalori miktarını en çok merak ettiği ürünlerdir. Bu tür ürünlere örnek vermeden önce yine çok kişi tarafından merak edilen suyun kalori miktarını belirtmek gerekir. Yaşamımızın olmazsa olması olan su kalori bakımından sıfır değere sahip olan bir içecektir. Vücudun enerji metabolizmasında kullanılmayan su, hiçbir kalori değerine sahip olmadığından uzmanlar tarafından belirtilen miktarlar tüketilmesi kilo açısından bir sakınca taşımamaktadır.

    Su ve bazı çaylar gibi içeceklerin kalorileri bulunmaz ancak yüksek kalorili olarak nitelendirilecek pek çok da ürün bulunmaktadır. 100 ml olarak değerlendirildiğinde kahve için 1 kalori, gazoz 42 kalori, ice tea 27 kalori, alkolsüz bira, 37 kalori, boza 148 kalori, bergamot çayı 1 kalori ve kola ise 42 kalori civarındadır.

    Tüm yemekler gibi içecekler de kalori miktarına dikkat edilmesi gereken ürünlerdir. Sağlıklı bir yaşam için her yemek esnasında alınan içecekler mutlaka günlük kalori hesabına eklenmeli ve buna göre bir liste hazırlanarak diyet programı oluşturulmalıdır. Hatta mümkünse gazlı içecek tüketimi içerdikleri yüksek kaloriler nedeni ile olabildiğince sınırlandırılmalıdır. 

Tags : içecek, kalori

Yorum Ekleyin