Canlı Destek
Yardımamı İhtiyacınız Var ?
Satış Temsilcileri
Yardımamı İhtiyacınız Var?
Satış Temsilcilerimizden Birini Seçebilirsiniz
Bilge ALKOÇLAR
Müşteri İşleri
Online

VÜCUT KİTLE ENDEKSİ NASIL HESAPLANIR?

  • VÜCUT KİTLE ENDEKSİ NASIL HESAPLANIR?

    VÜCUT KİTLE ENDEKSİ NASIL HESAPLANIR?

    08 March 2021 0 Yorum

    Vücut kitle endeksi hesaplama aracına sahip olmayan kişiler için manuel olarak hesaplama yöntemleri de bulunuyor. Bu işlemi yerine getirmek için boyunuzun santimetre karesine ulaşmak. Boyunuzun santimetre karesine ulaştıktan sonra kilonuzu boyunuzun santimetre karesine bölmek sizin Vücut kitle endeksi sonuçlarınızı verecektir.

    Bu kapsamda ulaştığınız sonuçlar günümüzde pek çok alanda kullanılan veriler olacaktır. Yüksek bir değere sahip olduğunuz ortaya çıktığında bir uzman görünmek ve olması gereken adımların atılmasını sağlamak faydalı olacaktır. Yine düşük bir Vücut kitle endeksi oranına sahipseniz uygun adımlar kapsamında vücut ağırlığınız artırmaya çalışmak ve dengeli beslenmeye özen göstermelisiniz.

    Aynı oranda ideal kiloya sahip olan kişiler için ise sahip oldukları bu ağırlığı korumaları ve sürdürdükleri dengeli beslenme alışkanlıklarına devam etmeleri gerektiği önerilebilir. Tüm hususlar göz önüne alındığında bu hesaplamaların insan sağlığı açısından ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Bu nedenle belirli periyotlar ile Vücut kitle endeksi hesaplama işlemlerinin yapılması herhangi bir sağlık sorunu yaşanmaması ve dengeli bir yaşam sürdürülmesi adına oldukça önem arz eden bir uygulama olarak göze çarpıyor. 

Tags : ideal, kilo, hesaplama, vücut, kitle, endeksi

Yorum Ekleyin