Canlı Destek
Yardımamı İhtiyacınız Var ?
Satış Temsilcileri
Yardımamı İhtiyacınız Var?
Satış Temsilcilerimizden Birini Seçebilirsiniz
Bilge ALKOÇLAR
Müşteri İşleri
Online

GÜNLÜK KALORİ İHTİYACI HESAPLAMA

  • GÜNLÜK KALORİ İHTİYACI HESAPLAMA

    GÜNLÜK KALORİ İHTİYACI HESAPLAMA

    05 March 2021 0 Yorum

    Günlük kalori ihtiyacı hesaplama araçları sayesinde hesaplanan ihtiyaç dâhilinde günlük hedefler belirlenmeli ve buna uygun hareket edilmelidir. Bu bağlamda kilo vermek günlük kalori ihtiyacından daha az kalori almak gerekir. Ancak vücudun yaktığı kalori ile alınan kalori arasındaki açıklığı korumak son derece önemlidir. Bu açıklığın makul seviyede olması gerekir. Aksi halde bu açıklık çok olduğunda vücudun stres yapması ve stresin de kilo verme sürecine olumsuz bir etsinin olacağından bahsetmek mümkün olur.

    Günlük kalori ihtiyacı hesaplama işlemleri kilo vermek kadar kilo korumak için de merak edilen ve yardımına ihtiyaç duyulan bir konudur. Hiçbir şey yapmasanız dahi vücudunuzun kan pompalama ve nefes almak gibi işlemler için yaktığı belirli kalori sayısı vardır. Bu sayısın 150 kalori kadar fazlası ya da azı arasında bir günlük kalori alımı mevcut ağırlığınızın korunmasına yardımcı olacaktır. Bu şekilde sürdürülecek bir yemem alışkanlığı sağlıklı bir vücut dengenizin olmasına doğrudan etki edecektir.

    Kilo almak isteyen kişiler için de oldukça önemli olan kalori dengesi, vücudun yaktığı kaloriden biraz daha fazlasını almak ile bir miktar kilo artışının olabileceğini gösteriyor. Ancak bu noktada sadece fazla kalori alımı etkili olmayacaktır. Sağlıklı bir şekilde vücuda giren her besinin dengeli olmasına ve mümkünse egzersiz yapılarak sağlanmasına dikkat edilmelidir. Ancak bu sayede sağlıklı bir kilo alımından söz edilebilir.

Tags : çay, zayıflama, şişkinlik, bitkiçayı, kalori

Yorum Ekleyin