Canlı Destek
Yardımamı İhtiyacınız Var ?
Satış Temsilcileri
Yardımamı İhtiyacınız Var?
Satış Temsilcilerimizden Birini Seçebilirsiniz
Bilge ALKOÇLAR
Müşteri İşleri
Online

GÜNLÜK KALORİ İHTİYACI HESAPLANMASI

  • GÜNLÜK KALORİ İHTİYACI HESAPLANMASI

    GÜNLÜK KALORİ İHTİYACI HESAPLANMASI

    22 February 2021 0 Yorum

    Günlük kalori ihtiyacını hesaplama bazı bilgilerin yardımı sayesinde mümkün hale gelmiştir. Kilo, boy, yaş ve cinsiyet gibi faktörler kullanılarak günlük ihtiyacımız olan kalori miktarı hesaplanabilmektedir. Günlük alınması gereken kalori miktarı bazı durumlara göre farklılık gösterebilmektedir. Örneğin kişi kilo almak istiyor ise alması gereken kalori miktarı farklı, kilo vermek istiyorsa alması gereken kalori miktarı çok daha farklı olacaktır. Bu iki durum söz konusu değilse şayet, kiloyu korumaya yönelik alınması gereken bir kalori miktarı da mevcuttur. Kişi hangi durumda ise alması gereken kaloriyi çeşitli parametreler yardımı ile hesaplamalıdır. Aşağıda farklı durumlara göre yapılması gereken uygulamalar sıralanmıştır:

    ·         Kilo Vermek Amaçlanıyorsa: Kilo vermek isteniyorsa 1 günde alınması gereken bir kalori miktarı vardır. Ancak bu kalori miktarı net bir rakam olarak verilemez. Çünkü kişinin yaşı, kilosu ve cinsiyeti bu durumu doğrudan etkileyecektir. Kilo verilmek amaçlanıyorsa; birden kalori miktarları 500, 1000 olarak azaltılmamalıdır. Bu vücut sağlığınız için oldukça önemlidir, ani değişiklikler sindirim sisteminizi olumsuz etkileyebilir. Ortalama olarak 20-30 yaşları arasındaki erkeklerin günlük kalori ihtiyacı 2400 civarlarındayken kadınların 2000 kcal civarlarındadır.

    ·         Kilo Almak Amaçlanıyorsa: Kişi şayet kilo almak istiyorsa ilk yapması gereken şey, günlük aldığı kalori miktarlarını artırmaktır. Ancak vücuda aşırı bir yükleme yapılmasından kaçınılmalıdır. Bu vücut yağlarının artmasına sebep olabilmektedir. Kilo almak için vücuda alınan makro besinleri artırmak gerekmektedir. Makro besin denilen şeylerin başında; protein ve karbonhidratlar gelir. Ayrıca kişinin kilo alabilmesi için günlük yaktığı kalori miktarından fazlasını alması gerekmektedir.

    ·         Kiloyu Korumak Amaçlanıyorsa: Genellikle bu çok merak edilen bir konu olmaz ancak oldukça önem verilmesi gereken bir konudur. Kişi kilosu eğer ideal bir düzeyde ise bunu korumalıdır. Bu kiloyu korumanın yolu ise aynı beslenme programı, aynı yaşam rutini ile devam etmekten geçer. Elbette günü gününe aynı kalorileri almak zordur. Bir gün fazla 150, diğer gün eksik 150 kalori almanızın kilonuz üzerinde doğrudan bir etkisi olmaz. Bu gibi ufak dalgalanmalar kilonuzu korumanıza engel değildir.  

Tags : kalori, hesaplama, yemek, kilo, zayıflama, diyet

Yorum Ekleyin