Canlı Destek
Yardımamı İhtiyacınız Var ?
Satış Temsilcileri
Yardımamı İhtiyacınız Var?
Satış Temsilcilerimizden Birini Seçebilirsiniz
Bilge ALKOÇLAR
Müşteri İşleri
Online

HAMİLELİKTE KİLO KONTROLÜ MÜMKÜN MÜ?

  • HAMİLELİKTE KİLO KONTROLÜ MÜMKÜN MÜ?

    HAMİLELİKTE KİLO KONTROLÜ MÜMKÜN MÜ?

    21 March 2022 0 Yorum

    İnsanın kendi kilo kontrolünü yapması mümkündür. Önemli olan konu ne yediğine dikkat etmesidir. Bu aşamada yaş, cinsiyet ve yaşam stili önemli görülmektedir. Hamilelikte kilo kontrolü mümkün olarak görülür fakat günlük alınması gereken besinler alındığında geçerlidir. Hamilelik oluştuğu andan itibaren kilo verdirici diyetlerden katiyetle uzak durulması gerekir.

    Vücut kitle endeksinin hamilelikle farklı bir içeriğe evrildiği bilinmelidir. Günlük kalori ihtiyacı da değişkenlik gösterecek ve ihtiyaçlar değişeceği için kontrol altında tutulmalıdır. İhtiyacınız olan kalorinin fazlasını kullanamayan vücudumuz yağa dönüştürerek depolanmasını sağlayacaktır. Bu açıdan düşünüldüğünde hamilelikte kilo kontrolü yapabileceğinizi unutmamalısınız. Normal hayatınızda alışkanlık haline getirdiğiniz 3 öğün, 3 ara öğün prensibinden uzaklaşmamalısınız. Her aklınıza geldiğinde yemek yerine, az az ve sık sık yemeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz. Bebeğin ve sizin ihtiyacınız olan zengin içerikli ve besleyici gıdaları tercih etmek bedeni ve ruhu rahatlatacaktır. Hamile olsanız da egzersizden vazgeçmeyin ve günlük programda tekrarlayın. Doğru adımları attığınızda hamile olmanız kilonuzu kontrol etmenize engel olmayacaktır.

    İradesine sahip bir insan her koşulda kilosuna hâkim olabilir. Hamilelikte kilo kontrolü de bu prensiple doğru orantılıdır. Hamilelik öncesinde düzenli alışkanlıklara geçiş zorunlu görülmektedir. Gebelik öncesi alınan vitamin ve mineral takviyeleri de bu sürece yardım etmektedir. Doktorunuza danışmanız gereken bir süreç olan hamilelikte, bir diyetisyen ile fikir alışverişinde bulunmanız ayrıca önerilmektedir.

Tags : hamileliktekilokontrolu, kilokontrolu, duzenlibeslenme, hamilediyetleri, hamilelik, gebelikdiyeti,

Yorum Ekleyin